Το Μέλλον αρχίζει εδώ

Η έκθεση του Στέφανου Τσιβόπουλου αποτελείται από μια σειρά νέων έργων του καλλιτέχνη και φιλοξενείται στην Παραλία Ελευσίνας.

Από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο-Σαπωνοποιείο Κανελλόπουλου στην Παραλία Ελευσίνας θα φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο “The Future Starts Here” στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2102. Η έκθεση του Στέφανου Τσιβόπουλου πραγματοποιείται σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα InSitu, τη σχεδιάστρια Μαίρη Ικονιάδου, την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Kυψέλης ΟΠΙK και την ομάδα Vasistas. Αποτελείται δε από μια σειρά νέων έργων του καλλιτέχνη, που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το χώρο και λειτουργούν ως αντίδραση στην υπάρχουσα κρίση και στις συνέπειές της, ενώ χωρίζονται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά την κρίση και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, βίντεο, performances, φωτογραφία και την προβολή τηλεοπτικού και κινηματογραφικού αρχείου και το δεύτερο μέρος αποτελείται από μια ταινία με έντονο το φανταστικό στοιχείο γυρισμένη στην Ελευσίνα. Τα Αισχύλεια 2012 περικλείουν ένα μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων, παραστάσεων και συναυλιών, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα aisxylia.gr.

Περισσότερα στοιχεία για το χώρο:
Ο Στέφανος Τσιβόπουλος γεννήθηκε στην Πράγα το 1973. Ζει και εργάζεται στο Άμστερνταμ και στην Αθήνα. Το έργο του αναφέρεται στο παρελθόν, τη συλλογική και ατομική μνήμη, την ιδιοσυστασία του τόπου και του λόγου που εκφέρεται στο δημόσιο πεδίο. Ο τρόπος δουλειάς του παρουσιάζει ορατές συνάφειες με τις μεθόδους του ιστορικού: αναζήτηση στα υλικά ίχνη του παρελθόντος, εντοπισμός και ανάδειξη διαθέσιμων οπτικών πηγών, γραπτών και προφορικών μαρτυριών, συγκριτική και διαθεματική επισκόπηση του αντικειμένου. Ωστόσο, με το έργο του δεν επιδιώκει απλώς μία εικαστική μεταγραφή της καθιερωμένης ή έστω μιας εναλλακτικής αφήγησης του παρελθόντος. Η τέχνη του Τσιβόπουλου οραματίζεται την πορεία προς ένα δημιουργικό μέλλον, πράξη ιδιαίτερης πολιτικής και καλλιτεχνικής αξίας στην παρούσα διεθνή συγκυρία.
Ο Στέφανος Τσιβόπουλος έχει συμμετάσχει σε διεθνή art residencies όπως τα Rijksakademie van beeldende kunsten Αμστερνταμ, Ολλανδία; Platform Garanti Istanbul, Τουρκία; IASPIS Στοκχόλμη, Σουηδία; και ISCP NY, Η.Π.Α. Στις πρόσφατες ατομικές εκθέσεις περιλαμβάνονται τα: The Blind Image, ISCP NY, Η.Π.Α; Amnesialand, Heidelberg Kunstverrein, Γερμανία; The Real The Story The Storyteller Smart Project Space Άμστερνταμ, Ολλανδία; Lost Monument, Art Forum Βερολίνο, Γερμανία. Στις ομαδικές εκθέσεις συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα: The Rest is History, Manifesta 8 Μούρσια, Ισπανία; On Morality-Act III, Witte de With, Ρόττερνταμ, Ολλανδία; One Giant Leap, BFI Southbank Λονδίνο, Η.Β; Practicing Memory, Fondazione Pistoletto, Μπίελλα, Ιταλία; And the moral of the story is… APEXART Νέα Υόρκη, Η.Π.Α; Hors Pistes-Un Autre Mouvement des Images, Centre Pompidou Παρίσι, Γαλλία; Monitoring, Friedericianum Kunstverein Κάσσελ, Γερμανία; Destroy Athens, 1η Μπιενάλε Αθήνας, Σε ενεστώτα χρόνο, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αθήνα. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Golden Cube στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ και Κινηματογράφου στο Κάσσελ της Γερμανίας για το φιλμ του Untitled (The Remake).Διαβάστε το τελευταίο τεύχος

Metropolis Ιούλιος 2016

M appΣελίδα του app →

m.app
  • Κατεβάστε το app
  • App Store
  • Google Play
  • Windows Phone Store

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία άρθρα