Σε λευκό καμβά

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Άγγελου Αϊβάζη
Ο Άγγελος Αϊβάζης, πρώην μέλος των συγκροτημάτων Ηis Majesty the King of Spain και Brainwash Squad, καθώς και κιθαρίστας στο περυσινό σχήμα του Βασιλικού, επιστρέφει με μία προσωπική δουλειά. Το project του, BlankCanvas, αποτελείται από δέκα κομμάτια και θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Ιανουάριο σε iTunes και τον Φεβρουάριο στα δισκοπωλεία από την The Sound Of Everything.

Πρόκειται για το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ και τρίτο συνολικά, καθώς τον Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ των Brainwash Squad, “Days Are a Maze”, από τη Sony Music και τον Ιούνιο του 2012 το “Hyena” των Ηis Majesty the King of Spain από την Inner Ear.

Η ηχογράφηση του άλμπουμ, το οποίο θα φέρει το όνομα του project, ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι. Ήδη έχει ξεχωρίσει το πρώτο single “My Life’s Chain” -έχει συμπεριληφθεί και στη συλλογή “Radio Spectrum, The Definitive Greek Indie/Alternative Compilation” που κυκλοφόρησε μέσα στις γιορτές από τις Cobalt και The Sound Of Everything-, αλλά και τα τραγούδια “Home” και “Mary Jane Blues”, που κυκλοφόρησαν διαδικτυακά. Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους είναι τα folk όργανα. «Η βασική ιδέα πίσω από αυτό το project ήταν ότι σε κάθε κομμάτι πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει από ένα folk όργανο από διαφορετικές παραδόσεις και κουλτούρες, το οποίο θα του δίνει αυτή την ιδιαίτερη χροιά και θα είναι η βάση και το θεμέλιο για να οικοδομηθεί το τραγούδι πάνω σε αυτό». Όσον αφορά τον ήχο, στουντιακά είναι ακουστικός και σε σχέση με τις ζωντανές εμφανίσεις πιο ξύλινος και εσωτερικός. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως folk, experimental rock. Οι επιρροές του προέρχονται από το ρεμπέτικο και τη νέα folk σκηνή, από μπάντες όπως είναι οι Iron & Wine και Trampled By Turtles, ενώ υπάρχουν στοιχεία και από τους Velvet Underground, Θανάση Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Αγγελάκα.

Η ονομασία του project, BlankCanvas, αντικατοπτρίζει τον τρόπο που ο Άγγελος αντιμετώπισε παραγωγικά τα κομμάτια, όπως μας είπε. «Ήταν σαν να έχω μπροστά μου έναν κενό καμβά πάνω στον οποίο μπορώ να εξελίξω κάποιες μουσικές ιδέες σε μονοπάτια που δεν είχα δοκιμάσει στο παρελθόν».

Στις ζωντανές εμφανίσεις τον Άγγελο Αϊβάζη, που τραγουδάει και παίζει κιθάρα, συνοδεύουν ο Βασίλης Νιτσάκης στο μπάσο, ο Θανάσης Αλεξανδρής στην κιθάρα και ο Ντένης Παναγιωτίδης στα ντραμς. Στην ηχογράφηση, όμως, όλοι τους έπαιξαν περισσότερα όργανα. Σε αυτήν συμμετείχε και ο Greggy K, ο κιθαρίστας των Matisse, ο οποίος έχει κάνει μαζί με τον Άγγελο την παραγωγή σε εννέα τραγούδια, ενώ ο Λεωνίδας Πετρόπουλος σε ένα. Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν επίσης, οι μουσικοί Κώστας Συνοδινός, Βασίλης Βλαχάκος, Tolis Toleas και η τραγουδίστρια Ειρήνη Δούκα, που έκανε φωνητικά στο «The Girl».Διαβάστε το τελευταίο τεύχος

Metropolis Ιούλιος 2016

M appΣελίδα του app →

m.app
  • Κατεβάστε το app
  • App Store
  • Google Play
  • Windows Phone Store

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία άρθρα