Οι Σπαρτιάτες του ράγκμπι

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας ράγκμπι Spartans φωτογραφήθηκαν γυμνοί για το ημερολόγιο του 2013
Με μια κίνηση «ρουά ματ» οι παίκτες της ελληνικής ομάδας ράγκμπι Spartans έριξαν φως όχι μόνο στην ομάδα τους, αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό ράγκμπι: Φωτογραφήθηκαν γυμνοί για ένα ημερολόγιο του 2013, κάτι που ωστόσο συνηθίζεται στους επαγγελματικούς αθλητικούς συλλόγους του εξωτερικού!

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα -όσο και αν μας κάνει εντύπωση- υπάρχουν επτά ομάδες ράγκμπι, τέσσερις στην Αθήνα, μία στη Ρόδο και δύο στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα Spartans ιδρύθηκε το 1982 από τον Τεντ Σιπιότ στην Γλυφάδα και στελεχώθηκε με υπαλλήλους της αμερικάνικης πρεσβείας, από άτομα που δούλευαν στα μπαρ, Αμερικανούς και Αγγλους που ζούσαν στην περιοχή. Τότε δεν υπήρχαν άλλες ομάδες οπότε οι παίκτες έπαιζαν μεταξύ τους, ή με πληρώματα από πλοία του αμερικανικού ναυτικού που στάθμευαν στην Ελλάδα.

Πλέον, έχει σχηματιστεί Εθνική Ομάδα, υπάρχει και Ομοσπονδία, ενώ πρέπει να τονιστεί η απουσία οιασδήποτε οικονομικής ενίσχυσης από την πολιτεία με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι παίκτες να συντηρούν οικονομικά τις προσπάθειές τους, τόσο για τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όταν χρειαστεί να ταξιδέψουν για αγώνες (το «γυμνό» ημερολόγιο έχει σκοπό να ενισχυθεί οικονομικά η ομάδα). Το πρωτάθλημα διαρκεί από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάρτιο–Απρίλιο. «Το ράγκμπι είναι ένα άθλημα σκληρό, φτιαγμένο για ευγενείς! Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι μπορεί 15 άτομα για 80 λεπτά να χτυπηθούν μέσα στον αγώνα, αλλά στο τέλος θα υπάρξει και τρίτο ημίχρονο όπου θα βρεθούν όλοι μαζί και θα συμφιλιωθούν σα να μην συμβαίνει τίποτα!», μου εξήγησε στη διάρκεια μιας προπόνησης στον Αγιο Κοσμά ο προπονητής των Spartans Παναγιώτης Καλλίνικος.

Το φωτορεπορτάζ πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά όπου, παρά τις εμφανείς δυσκολίες και τις ελλείψεις, οι «Σπαρτιάτες» του ελληνικού ράγκμπι προπονούνται ανελλιπώς.

rugby_spartans_01

rugby_spartans_02

rugby_spartans_03

rugby_spartans_04

rugby_spartans_05

rugby_spartans_06

rugby_spartans_07

rugby_spartans_08

rugby_spartans_09

rugby_spartans_10Διαβάστε το τελευταίο τεύχος

Metropolis Ιούλιος 2016

M appΣελίδα του app →

m.app
  • Κατεβάστε το app
  • App Store
  • Google Play
  • Windows Phone Store

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία άρθρα