Μια μοναξιά ζευγαρωτή

Η Αλισον Μουρ υπήρξε υποψήφια για το Βραβείο Booker του 2012 με το βιβλίο «Ο Φάρος» (εκδ. Ικαρος). Εάν όμως περιμένετε το γνωστό κτίσμα-σύμβολο που ξανά και ξανά συναντάται στη λογοτεχνία, διαβάζοντας το κείμενο θα εκπλαγείτε. Εκείνο που βρίσκει κανείς στις σελίδες του βιβλίου είναι η μοναξιά του φαροφύλακα και στους δύο κεντρικούς ήρωες.

Ο Φουθ, πρόσφατα χωρισμένος, που ακόμα και το όνομά του είναι άοσμο, αναζητά σε ένα ταξίδι στην πατρώα γη της Γερμανίας τη μητέρα του και τη στοργή που του στέρησε εγκαταλείποντάς τον. Η Εστερ θα διασταυρωθεί μαζί του και η γραφή της Μουρ κλινικά περιγραφική θα χορέψει με το κενό.

Βιογραφικά στοιχεία
Η Αλισον Μουρ (Alison Moore) γεννήθηκε στο Μάντσεστερ το 1971. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και ανθολογίες, συμπεριλαμβανομένης της Best British Short Stories 2011. Ηταν μεταξύ των υποψηφίων στη βραχεία λίστα των Bridport Prize, Manchester Fiction Prize και Scott Prize για την πρώτη της συλλογή διηγημάτων. Απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της νουβέλας του βραβείου Πεζογραφίας και Ποίησης “The New Writer”. Ο «Φάρος» ήταν μεταξύ των υποψηφίων στη βραχεία λίστα του Man Booker Prize 2012. Ζει κοντά στο Νότινγκαμ με τον σύζυγό της Νταν και τον γιο της Αρθουρ.

Ο φάρος / Αλισον Μουρ
μετάφραση Αθηνά Δημητριάδου
1η έκδ. – Αθήνα: Ικαρος, 2013 – 213 σελ.Διαβάστε το τελευταίο τεύχος

Metropolis Ιούλιος 2016

M appΣελίδα του app →

m.app
  • Κατεβάστε το app
  • App Store
  • Google Play
  • Windows Phone Store

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία άρθρα