Επενδύοντας στη καινοτομία

Η πρώτη επαφή έγινε, ως συνήθως, διαδικτυακά. Στη συνέχεια, ανακαλύψαμε ότι η σκούφια και των δύο μας κρατά από τη Χαλκίδα, από την επικράτεια των «τρελών νερών». Με αυτά και εκείνα ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ήταν ένας από τους πρώτους που μας μίλησαν στη ψηφιακή εφαρμογή του m.app. Εκεί παρουσίασε μέσα στα λίγα διαθέσιμα δευτερόλεπτα τη μικρή ιστορία του gineagrotis.gr.

Το εγχείρημα του Δημήτρη με κέρδισε· το «ψηφιακό περιβόλι» στην αρχή και στη συνέχεια, το απευθείας εμπόριο ανάμεσα σε υποψιασμένους καταναλωτές της πρωτεύουσας και τους πιστοποιημένους καλλιεργητές των γύρω περιοχών (πχ. Εύβοια) βρήκαν ανταπόκριση πέραν πάσης προσδοκίας.

Το όλο εγχείρημα της ομάδας του gineagrotis.gr είχε από την αρχή εμφανή κοινωνικά χαρακτηριστικά – ακριβώς εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να εντάξουν το όλο εγχείρημα στο πεδίο της αναδυόμενης και στα μέρη μας κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Η επισήμανση αυτή έχει τη σημασία της, καθώς ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος δεν είναι ένας απλός ακτιβιστής, αλλά ένας νέος επιχειρηματίας. Ετσι ο ίδιος αποτόλμησε ένα βήμα παραπάνω. Δημιούργησε για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας μια στεγασμένη αγορά παραγωγών και την ονόμασε με το ευρηματικό Farmers Republic.

Μια διαδρομή -μικρή σε χρονική διάρκεια, ούτε καν δύο χρόνια- κατά την οποία μια ιδέα κατάφερε όχι μόνο να βρει εφαρμογή στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας, αλλά και να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να παραχθούν και άλλες υπηρεσίες και προϊόντα. Η αγορά των παραγωγών -παρά τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συνάντησε στο διάβα της, κυρίως από την πλευρά του κράτους και των υπηρεσιών του- ξεκίνησε τη δική της πορεία με ισχυρή την ελπίδα να κερδίσει το στοίχημα της. Αρκεί να παραμείνει όσο της πρέπει νεανική και ξεκάθαρα καινοτομική, μακριά από τις συμβατικότητες των καιρών μας και τις παγίδες των δημοσίων σχέσεων…Διαβάστε το τελευταίο τεύχος

Metropolis Ιούλιος 2016

M appΣελίδα του app →

m.app
  • Κατεβάστε το app
  • App Store
  • Google Play
  • Windows Phone Store

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία άρθρα