Διόδια ξανά

Ηταν το 2006 όταν απέσπασε το πρώτο βραβείο καλύτερου τραγουδιού και το βραβείο ερμηνείας με το τραγούδι «Της άρνης το νερό» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Και ήταν μόνο η αρχή. Το 2010 κυκλοφόρησε σε παραγωγή του Γιώργου Ανδρέου τον δίσκο «Στα μισά της νύχτας» σε συνεργασία με τον Πόλυ Κυριάκου. Ο λόγος για τον Σταύρο Σιόλα, τον ερμηνευτή και τραγουδοποιό που μας μάγεψε με την τελευταία του επιτυχία «Διόδια». Τον Απρίλιο του 2013 κυκλοφόρησε τον δεύτερο προσωπικό δίσκο με τον ίδιο τίτλο και πάντα στο πλευρό του τον Κυριάκου, αλλά και ερμηνευτές έκπληξη.

Αυτή τη φορά, το μουσικό ταξίδι του Σταύρου Σιόλα ξεκινάει με το «Τραγούδι της Αγγέλας», μια διασκευή σε ένα παραδοσιακό τραγούδι της Ανατολής, που γίνεται προάγγελος του ύφους και ήχου του συνόλου των κομματιών. Η ερμηνεία της Φωτεινής Βελεσιώτου είναι καθοριστική στο ομώνυμο τραγούδι και από τα πρώτα που ακούστηκαν στο ραδιόφωνο. Ακολουθούν το «Απ’ της αγάπης τη μεριά» και το «Ξέρω κάποια καταιγίδα που σου μοιάζει». Μεταξύ μας, όλα εξαιρετικά.

«Τα ‘Διόδια’ είναι ένας δίσκος ακριβώς όπως τον ήθελα από το περιεχόμενο μέχρι το εξώφυλλο. Επέλεξα τον τίτλο ‘Διόδια’ γιατί μου αρέσει η σημειολογία της λέξης, η οποία χωράει πολλές ερμηνείες», εξηγεί ο ίδιος. Και φυσικά δεν τελειώνει εδώ. Η Γιώτα Νέγκα τραγουδάει στο «Ανθρωπος είμαι», ενώ η Ελένη Τσαλιγοπούλου χαρίζει στον ταλαντούχο τραγουδοποιό ένα κομμάτι για τη σκληρή πλευρά του έρωτα με τίτλο «Καρφίτσα». «Στον δίσκο συμμετέχουν τρεις εξαιρετικές τραγουδίστριες με διακριτό προσωπικό στίγμα η καθεμία, για τις οποίες ήμουν βέβαιος πως θα προσδώσουν στο τραγούδι που ερμηνεύουν τη χροιά και την αίσθηση που είχα στο μυαλό μου», δηλώνει ο ίδιος για να «δικαιολογήσει» τις πολύ επιτυχημένες επιλογές του.

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και το «Ολοι έχουμε μια θεία στην Αμερική», που είναι επηρεασμένο από τα ταξίδια του. Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου είμαστε όλοι καλεσμένοι στο Ρυθμός Stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη), γιατί, όπως σημειώνει ο Σταύρος: «Εύχομαι τα τραγούδια να βρουν μια ζεστή γωνιά στην καρδιά των ακροατών και να τους ζεστάνουν με τη σειρά τους».Διαβάστε το τελευταίο τεύχος

Metropolis Ιούλιος 2016

M appΣελίδα του app →

m.app
  • Κατεβάστε το app
  • App Store
  • Google Play
  • Windows Phone Store

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία άρθρα