Από το Théâtre du Soleil στην Αθήνα

Η σκηνοθέτρια Hélène Cinque έρχεται την Κυριακή 2 Μαρτίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για να μιλήσει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό
Μια εμβληματική προσωπικότητα του γαλλικού θεάτρου, η σκηνοθέτρια Hélène Cinque, από το Théâtre du Soleil (Θέατρο του Ήλιου), έρχεται την Κυριακή 2 Μαρτίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για να μιλήσει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό. Η Cinque έκανε τα πρώτα της βήματα στο Théâtre du Soleil, ως ηθοποιός, ενώ το 1992 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα Compagnie de L’Instant (Ομάδα της Στιγμής) και το 2004 σχημάτισε τον θίασο L’Instant d’une résonance (Το Διάστημα μιας αντήχησης), στο πλαίσιο του οποίου δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. Η επιθυμία της Hélène Cinque, όσον αφορά τη διαδικασία δημιουργίας, είναι να πηγαίνει πάντα πιο πέρα στην αναζήτηση αυτού που δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. Εξερευνά κλασικά και μοντέρνα πεδία, από Γάλλους όπως και από ξένους συγγραφείς.

Στην Αθήνα πρόκειται να μιλήσει για τη δουλειά της, για τη μέθοδο και τη δημιουργία των συλλογικών παραστάσεων που σκηνοθέτησε στη Γαλλία και στο Αφγανιστάν και για τα θεατρικά της ταξίδια και τη συνεργασία της με την ομάδα Aftaab (Καμπούλ). Θα μιλήσει επίσης για τη λειτουργία του Θεάτρου του Ήλιου και την έμπνευση που βρήκε, ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτρια, για την επικαιρότητα και την οικουμενικότητα του Μολιέρο και για ό,τι άλλο της ζητήσει το κοινό.

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη
Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 στις 15:00
Είσοδος ελεύθερη
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικάΔιαβάστε το τελευταίο τεύχος

Metropolis Ιούλιος 2016

M appΣελίδα του app →

m.app
  • Κατεβάστε το app
  • App Store
  • Google Play
  • Windows Phone Store

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία άρθρα