Ανώνυμες αφηγήσεις

Ο «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου παρουσιάζεται την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Η καλοκαιρινή παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο και στη συνέχεια παίχτηκε σε επιλεγμένα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα με ιδιαίτερη καλλιτεχνική επιτυχία.

Η παράσταση, ένα θεατρικό οδοιπορικό που χρονικά καλύπτει την περίοδο από τη μαζική εξόντωση των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή ως την Κατοχή και τον Εμφύλιο, βασίζεται σε αφηγήσεις ανώνυμων γυναικών, καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου.

Οι αφηγήσεις αυτές έχουν ως κοινό εφόδιο τον λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους και το κλίμα της, ζωντανεύοντας ατομικές και συλλογικές μνήμες που φωτίζουν διαφορετικά όχι μόνο την ιστορία αλλά και τα σύγχρονα πάθη μας. Οι αφηγήσεις, η μουσική και τα τραγούδια μας μεταφέρουν ήχους και αισθήματα από έναν κόσμο που θυσιάστηκε στους εθνικισμούς του 20ού αιώνα.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Αντώνης Δαγκλίδης
Επιλογή & διδασκαλία τραγουδιών: Κώστας Βόμβολος
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου
Ηθοποιοί: Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, ΕλένηΟυζουνίδου,ΤάνιαΠαλαιολόγουΔιαβάστε το τελευταίο τεύχος

Metropolis Ιούλιος 2016

M appΣελίδα του app →

m.app
  • Κατεβάστε το app
  • App Store
  • Google Play
  • Windows Phone Store

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία άρθρα